Amsterdam, Noord-Holland

  2372
  1575
  13279
  Former CM

  Today is all about glitter & unicorns

  Compliment sturen

  Bericht

  Volgen

  • Polderweg 648
   1093 Amsterdam
   4.0 sterren
   24-3-2017
   • Eerste reviewer

   Leuke, nieuwe brouwerij!
   Mooi, ruim opgezet met grote houten tafels en banken beneden en boven extra ruimte! Dus wees niet bedroefd als je ziet dat het beneden druk is.

   Hier brouwen en schenken ze Poesiat & Kater bier (joh. Echt?!) én traditioneel Van Vollenhoven bier. Echte Nederlandse kleine brouwers met grote liefde. En lekkere speciaalbiertjes.... HA! Ze zijn vanaf 's ochtends al open en nee, geen zorgen, ze hebben ook koffies / thee / frisdranken / chocomelk en toestanden. Ze serveren brunch, lunch en diner en hebben een beperkte (slim!) doch lieve kaart. Denk aan belegde broodjes, salades, eitjes op toast, dinergerechten beetje eetcafé stijl. Oeh en taarten van Rum Baba! Hmmmmm.
   Bonuspunten voor de hapjes+bier combinaties die ze expres hebben uitgedacht. Lekker!!

   Vanaf het voorjaar met terras voor de deur, kun je hier de heeeeeele dag in de zon zitten. Feest! Aanrader voor iedereen die van (speciaal)bier houdt ennnnn sleep je niet-bierdrinkende vrienden ook maar mee dat terras op, ze serveren prima wijn voor een brouwerij. Top!

  • €€€ Restaurants, Wijnbars
   Hemonystraat 38
   1074 BS Amsterdam
   4.0 sterren
   24-3-2017

   Magnifiek lokaal restaurantje! Zo stiekem verstopt, ik hou d'r zo van.

   Goed eten; hoogwaardig restaurant kwaliteit zonder opschmuk of linnen tafellakens. Seizoensgebonden kaart die regelmatig wisselt, schattig terrasje in de zomer, prima service - iets te amicaal voor mijn liefhebben. Persoonlijk puntje natuurlijk.

   Een prima avond gehad, zou het ook zéker aanraden alleen werd niet uit m'n sokken geblazen. Zou zeker wel teruggaan en met name met 1) food aficionado vrienden, die kunnen een tandje hogere / high end cuisine waarderen en 2) m'n vader. Vind het typisch een te gek restaurantje om met je ouders / schoonouders te gaan eten.

  • 5.0 sterren
   24-3-2017

   Facial? Ga naar Sylvia! Wat een feest! Oh je huidje zal je dankbaar zijn.

   Ziek, zwak, misselijk. Vond mezelf echt mega zielig en m'n gezondheid krabbelde er net weer beetje bovenop. Dus wát heb je dan nodig? Een ultieme ja-ik-verwen-mezelf-en-verdien-het-moment. En dus maakte ik donderdagavond online een afspraak voor de vrijdagochtend. God wat heerlijk dat je meteen terecht kunt!

   Dit is de beste €65 voor ruim een uur die ik ik tiiiiiiijden heb gespendeerd! Je denkt misschien, "god dat is wel aan de prijs voor een gezichtsbehandeling, nou nou poeh poeh". Eh nou nee; het duurt een uur, top producten van Dermalogica worden gebruikt en de massage is zalig. Ik heb er geen ander woord voor.

   Binnen word je hartelijk ontvangen door Sylvia en gaat naar de kamer achterin de zaak. Truitje en schoentjes uit, waarna je gaat liggen op een uiterst comfortabele bank met verwarming (!). Da's puntje 'zalig' nummer 1. Ze vraagt naar je huid en eigen verzorgingsproducten en -rituelen zodat ze haar behandeling en producten op aanpast die ze gaat gebruiken. En dan wordt het feest; je huid wordt vakkundig nagekeken, onzuiverheden worden verwijderd (doet au af & toe), masker, serum, crème, alles. Puntje 'zalig' nummer 2. Maar die massage van nek / schouders / gezicht / decolleté, oh mag ik het daar PLEASE nog even over hebben?! Ik doezelde weg, verzonken in m'n eigen gedachten en dromen en met die playlist op de achtergrond - man het werd bijna een therapeutische sessie! Zalig nummer 3, god wat kan ik je dit aanraden!!

   Mijn huid voelde na afloop waanzinnig schoon, glad en zijdezacht. Ik ging daarna met vriendinnetjes lunchen en zij moesten verplicht m'n hoofs aaien omdat 'ie zo zacht voelde. Geen rode of pijnlijke plekken achteraf, dus je loopt ook ok de deur uit zonder make up en anders kan Sylvia een dagcrème met een tintje voor je aanbrengen als je dat fijn vindt.

   Tussendoor geert Sylvia advies, je kunt echt alles aan d'r vragen en na afloop kun je het naaldje ook meekrijgen naar huis voor eigen piel- en peuterwerk. Niks anders dan goede service.

   Heb je een moment nodig voor jezelf? Dat het leven even helemaal k** is, dat je jezelf en je je huid een boost wil geven. Go girl and treat yo'self! Wie doet het anders?!

  • Daniël Stalpertstraat 61 HS
   1072 XB Amsterdam
   4.0 sterren
   24-3-2017

   Ze hebben het écht goed voor elkaar. Aanvankelijk was ik een beetje sceptisch, ok nee wacht - ik was MEGA sceptisch en dacht "dit is een hoax". Daarna was ik medium sceptisch omdat het ontzettend gehyped werd. Maar eerlijk is vals, ze hebben het dondersgoed voor elkaar!!

   De service is super vriendelijk. Ja het begint al bij de deur, door de populariteit geef je je naam bij de hostess en zij verteld je de wachttijd. Voor ons was dat een half uurtje op de vrijdag lunch hour. Vind ik schappelijk, er zijn meerdere zaken in Amsterdam waar dat de standaard is (wil geen namen noemen, ok toch wel, de Bakers & Roasters onder andere). Aan de deur: vriendelijk. Aan tafel: zeer vriendelijk. Niks op aan te merken. Één puntje, niet-Nederlandssprekend personeel. Ik stoor me d'r niet aan, sommigen van mijn fellow Dutchies wel. Daarom meld ik het ff en zet je er overheen.

   Dan het eten want HA! Ja! Je komt hier natuurlijk voor dé sterspeler, de avocado met die prachtige opmaak waar je Instagram followers hitsig van worden.

   Het eten is erg goed, echt ik ben er zeer over te spreken!! De salmon poké bowl -YUMMMM. De avocado extravaganza - YUMMMM. De quinoa salade, YUMMMM!! Het enige dat miste was net een sprankeltje zeezout, dan was ik hysterisch lyrisch geworden.

   Alles opgeteld en wel, ze maken het waar in hun eerste week. Aangenaam verrast!! Ik heb er een nieuwe favo in de Pijp bij en even kijken of ze het goede allemaal volhouden en de avond gaan doen.

  • Amstelveenseweg 3
   1054 MB Amsterdam
   4.0 sterren
   24-2-2017

   Liefde voor de Sticky Fingers!
   Ja het is megadruk. Ja het is megahip. Ja je struikelt over de beanies, hipstermoeders, foto-van-alle-taartjes-nemers en niet iedereen achter de toonbank is even vriendelijk. Ook is het zeker aan de prijzige kant te noemen. Welkom in het verlengde van stadsdeel centrum.

   Maar je geeft zoveel sterren? HOEDAN?!

   Alles wat ze serveren is gewoon r*tegoed; De taartjes zijn steengoed. De koffie is steengoed. Het is óók to go. De rij gaat snel, ook al moet je even aan de zijkant wachten op je koffie. Lekkere pretzel, wie had dat gedacht. Fijne sfeer. Dus alles bij elkaar, ben ik nogal fan!

  • Aambeeldstraat 24
   1021 KB Amsterdam
   3.0 sterren
   23-2-2017
   • Eerste reviewer

   Ik hou wel van het ruige, de "er is zo min mogelijk aan gedaan"-look, een open keuken met een chef die je vriendelijk gedag zegt. Maar let op: niet voor mensen die van een fijne akoestiek houden of niet zo goed tegen lawaai kunnen, dan is deze locatie zeeeeer ongeschikt.

   Net open, om de hoek en tja dan moet ik dat toch even bekijken. De kaart is beknopt, maar interessant! Het eten is goed, niet buitengewoon, maar zeker goed. De sfeer is een mix van hipster, yuppen en wie er dan ook maar naar de film is geweest; van een groep kinderen tot hiphop-entourage-openingsfeest.

   Ik ben er niet uitgesproken fan van; ik vind het ondoordacht onaf en de akoestiek is bij drukte echt dramatisch. Ik kan me niet herinneren dat ik dit ergens anders ook zo heb..... Plus is dat je je drankje gewoon de zaal mee in mag nemen, dus ook je wijn en bier.

   Dus d'r in - wijn halen - snel de film in duiken? Ja hoor. Uitgebreid zitten lunchen, lekker op de zondag krantje lezen of borrelen? Not for me.

  • Bellamyplein 51
   1053 AT Amsterdam
   3.0 sterren
   6-1-2017

   So far, na twee bezoekjes vind ik het OK...

   *** Leuk
   De cocktailkaart, de mega enthousiaste jongen die erachter zit en zijn uitvoering. Originele cocktails!

   *** Ook leuk
   De inrichting, indeling en styling. Het is een gigantische pand, goed dat er overal 'hoekjes' zijn gecreëerd dat het de ruimte sfeervol maakt. En het 'zwembad' boven bij de cocktailbar is natuurlijk een showpiece.

   ** Minder leuk
   Het eten, de kwaliteit van het eten / de hapjes/ de wijn versus de prijs. Triple A locatie, triple A prijzen, dan maar een B'tje (en dan ben ik coulant) in de kwaliteit? Dan gaat er iets mis.

   * Minst leuk
   De service; de bediening was nogal onoplettend, de zweem van "ik ben eigenlijk met andere dingen bezig maar ok, bestel maar *zucht*", de wijn verkeerd neerzetten. Ik heb nèt 3 minuten geleden bij je besteld, we zijn met z'n tweeën en het is niet rammend druk. Kom op! Dit moet je kunnen.... Dat wil ik dan dus eigenlijk tegen de serveerder zeggen.

   Eerst wijdde ik het nog aan het "ze zijn net open en moeten hun draai nog vinden", maar ben zeker nog niet overtuigd.

  • Ferdinand Bolstraat 37
   1072 LB Amsterdam
   5.0 sterren
   6-1-2017

   Beste snack EVER!
   Een heerlijk klein zaakje, loop binnen en kies een smaakje. Hap-hap-hap. Nomnomnom. En je loopt weer door. *EINDE*.

   Geen zorgen wanneer je geen Japans spreekt of leest, niet snapt wat er op het kaartje staat ("eeeeh wát zit hierin!?), de landkaart aan de muur niet begrijpt of benieuwd bent naar de hond en het doosje op de toonbank voor de kassa. Vraag, vraag, vraag en u krijgt antwoord op allercharmantste wijze. Ik kan je vooral het doosje op de toonbank aanraden - leg er een muntje op. Doe het!! Pure entertainment!

  • €€ Pan-Aziatisch
   Zeedijk 37A
   1012 AR Amsterdam
   3.0 sterren
   6-1-2017
   • Eerste reviewer

   Dum Dum zou ik precies omschrijven als "OK"; een echte aanrader joh-fiets-er-voor-naar-de-Zeedijk zou ik niet zeggen, maar als je in de buurt bent? Joh, prima. En wel hierom:

   * Het ziet er leuk uit, meer dan genoeg tafeltjes en je kunt ook prima aan de bar hangen.
   * Ruime keus drankjes (bier, wijn, fris) en natuurlijk de Bintang zoals verwacht. Steengoede spicy mango cocktail, die kan ik je aanraden.
   * Het menu (eten) is niet uitgebreid, de lunchkaart vind ik zelfs karig. Tenminste, als je er 3 dingen op hebt staan, laat deze dan ook uitmuntend zijn.

   Slecht eten? Zeker niet. Bejubelend? Ook zeker niet. Lunchen? Prima als je in de buurt bent, verwacht er niet teveel van en het is gewoon A-OK. Zou het meer aanraden als borrellocatie.

  • Overtoom 459
   1054 LE Amsterdam
   4.0 sterren
   6-1-2017

   Heerlijk eten, een lieflijk zaakje, goed eten en fijne bediening. Mocht je op zoek zijn naar een leuke locatie om met een grote groep te vertoeven? Een soort van huiskamerrestaurant, maar dan geen huiskamerrestaurant? Think Frenzi!

   Heeeeerlijke traiteur en restaurantje om te smullen van Italiaanse delicatessen. Ze hebben een aantal tafeltjes en stoeltjes voor een 'quick bite to eat', gezellig en sfeervol door al het hout Maar, maar, maarrrrrrrrr. Nu komt het.... Het is óók geschikt voor groepen voor een compleet diner! Als je met een grote groep bent, sluiten ze de zaak en zijn alleen open voor jouw fuif. Mét bijzonder goed eten, uiteraard.

   Met een groep vrienden genoten hier van een pre-kerstdiner, man man man wat een avond. Met zo'n 25 man namen we de zaak over. Hapjes, antipasti, verschillende vlees- en visgerechten, natuurlijk zelfgemaakte ravioli (zaaaaaalig was deze!), toetje, wijn, bier, koffie, thee - álles. Prosecco bij ontvangst, wat een feestelijke binnenkomer.

   Kan niet anders zeggen dan dat we een heerlijke avond hebben gehad, goed overleg vooraf wat betreft budget en dieetwensen /-restricties, per stel kon iedereen aan het eind gewoon pinnen of contant betalen, helemaal fijn.

  Over Philippine W.

  Scoreverdeling

  5 sterren
  419
  4 sterren
  882
  3 sterren
  224
  2 sterren
  46
  1 ster
  4
  Meer grafieken bekijken

  Stemmen voor reviews

  • Handig 6826
  • Grappig 2899
  • Cool 5428

  Statistieken

  • Tips 1060
  • Review updates 109
  • Favorieten 108
  • Ingediende evenementen 1255
  • Eerste reviews 911
  • Volgers 37
  • Overzichten 379

  18091 complimenten

  • 8009
  • 96
  • 437
  • 2076
  • 1973
  • 55
  • 221
  • 3013
  • 316
  • 37
  • 1858
  • Locatie

   Amsterdam, Noord-Holland

  • Yelper sinds

   juli 2011

  • Ik hou van

   Een glimlach. Koffie. Authentieke keukens. Rode wijn. Leggings. Felgekleurde lipstick. Feed me.

  • Vind me in

   de pot met goud. Naast de regenboog

  • Woonplaats

   Amsterdam

  • Mijn blog of website

   yelp.nl/weekly_yelp

  • Als ik niet Yelp, dan...

   lig ik hoogstwaarschijnlijk te snurken

  • Waarom je mijn reviews moet lezen

   Onderzoek alles! En behoud het goede ;-)

  • Mijn op één na favoriete website

   Alle tutorials op youtube.

  • Het laatste geweldige boek dat ik gelezen heb

   The Picture of Dorian Gray

  • Mijn eerste concert

   Backstreet Boys

  • Mijn lievelingsfilm

   Walt Disney films. M.u.v. Pocahontas. Stommm.

  • Mijn lievelingseten

   Soepen & sauzen

  • Aan niemand doorvertellen, maar...

   Ik huil bij heel veel TV-shows. Genant veel gewoon.

  • Nieuwste ontdekking

   Ik hou niet van donuts / pannenkoeken / poffertjes. MEH!

  • Momenteel helemaal weg van

   De Viking