Warung Spang Makandra
Categorieën: Restaurants Kleine restaurants Restaurants Indonesisch Eten Speciaal Eten Etnisch eten Kleine restaurants, Indonesisch, Etnisch eten [Wijzigen]
Gerard Doustraat 391072 VK Amsterdam
10 reviews voor Warung Spang Makandra
6 reviews in het Nederlands
Review van Jurian S.
Amsterdam
Een goeie vriend van me woont op steenworp afstand van de Gerard Doustraat en toen we laatst met een paar vrienden bij hem een biertje gingen drinken met het idee om vervolgens bij hem thuis te koken zijn we uiteindelijk bij Warung Spang Makandra binnen gelopen!
Ik had al eens gelezen in de NL20 dat Gerda Havertong dit de beste zaak vond op het gebied van broodjes POM.
Maar naast de Pom is ook de roti echt heerlijk!
Het is wel een idee om vantevoren even te bellen aangezien wij 35 minuten hebben moeten wachten... -
Review van Onno S.
Amsterdam, Noord-Holland
Lekker eten, maar let op: dit is Javaans Surinaams, en geen indonesisch. Lekker eten (bordje redelijk vol), voor een normale prijs. Het volk is veel surinamers over het algemeen, maar inmiddels een rete-populair eetcafeetje en stampvol met een kleine tiental tafeltjes. Bediening is heel vriendelijk, met de chef altijd op de uitkijk pal achter het doorgeefluik van de keuken :-)
Review van Anne Mei P.
Amsterdam
Een Javaans-Surinaams hoogtepuntje: Spang Makandra. En het eten is hier ook echt 'spang'.
Dit kleine tentje zit altijd vol, maar er komt vrij snel weer een tafeltje vrij.
Je kunt hier ook goed eten afhalen.
De roti, de pom en de baka bana zijn hier echt lekker. Dat merk je ook wel aan hoe goed dit restaurant loopt en aan hoeveel Surinaamse mensen hier over de vloer komen.
Ook voor de lunch is Spang Makandra geschikt, de belegde broodjes zijn heerlijk. De broodjes pom en bakeljauw zijn aanraders.
Het is hier niet duur! -
Review van Jade L.
Het eten is lekker, maar ik vind het wachten echt niet de moeite waard. Het is hier altijd druk (ja, goed teken blabla) als je bijvoorbeeld iets wil meenemen, is er alleen plek buiten om te wachten. Ja of in de gang tussen de tafeltjes waar iedereen constant doorheen moet. Zou handig zijn als ze een gedeelte hadden (behalve de stoep) voor de afhaalmensen. Maar ik heb er dus niet het geduld voor, dus meestal hobbel ik door naar een van de andere warungs in zuid...
Review van Berend Jan B.
Amsterdam
Bij mijn weten de beste Surinamer 'in town', pal naast Duikelman, de beste kookwinkel 'in town'. Vrolijke bediening en ongedwongen sfeertje. Afhalers lopen dwars door de eetzaal, dat is wel een beetje jammer.
Spang Makandra is Javaans-Surinaams maar er staan ook van oorsprong Indiaase roti-gerechten op het menu. Maakt niet uit, het is allemaal lekker en verzorgd opgediend, in schattige schaaltjes.
Voor 10 euro bestel je de Spang Makandra Special, waar je de hele week op kunt teren. -
Review van Cathalijne H.
Amsterdam
Een van de lekkerste roti's van de stad! Ik heb zelfs een kennis (Surinaamse) die soms speciaal vanuit Rotterdam naar Amsterdam komt om hier roti te halen. De meeste mensen komen hier eten afhalen, maar het piepkleine zaakje heeft ook een aantal tafels in het restaurant. Deze tafels zitten overigens altijd vol. Er hangt dan ook een Johannes van Dam beoordeling op het raam van een 8-. Je zult wel even geduld moeten hebben voordat je eten klaar is, want door de populariteit van deze Surinamer hebben ze het altijd druk en duurt het dus eventjes. Het is het wachten uiteraard wel waard, persoonlijk ben ik vooral fan van de roti met rundvlees.